Noces en temps de covid. Els canvis i noves tendències en casaments que han sorgit arran de la pandèmia

La pandèmia que hem sofert aquests dos últims anys a causa del Covid-19 ha provocat un canvi brusc tant en l’estil com en l’organització que fins ara es seguia a l’hora de celebrar un casament.

Fins fa uns anys, la forma tradicional de celebrar casaments era, en certa manera pensada per a no deixar-se a ningú. Llistes de 100 i 200 convidats, menjadors replets de taules, la pista de ball plena, petits espais de buffet lliure, esglésies i llocs de culte, en el cas de les noces religioses, en les quals no hi cabía ni una sola ànima. Tot això ja no existeix. La bona notícia és que tant el sector de l’organització de casaments com els nuvis s’han sabut adaptar als nous canvis portant a la realitat idees i tendències meravelloses.

Abans del començament de la pandèmia, ja es veien cada vegada més parelles que decidien realitzar celebracions més íntimes, però amb l’arribada del Covid i les restriccions imposades per a frenar el contagi, s’han convertit en un requisit gairebé indispensable per a celebrar un dia tan especial de manera segura.

1. CONVIDATS

Són molts els nuvis que asseguren que va ser un encert celebrar el seu casament en companyia dels convidats més pròxims, et permet crear un ambient més proper amb els convidats, en espais més íntims i cucos que la sala de cerimònies tradicional.

Existeixen centenars de masies, cases rurals i finques situades tant en zones de platja com de muntanya preparades per a celebrar esdeveniments, en els quals et permeten llogar l’espai sencer per a gaudir dels teus convidats. El punt més positiu de decantar-te per triar un espai aix,í és que una vegada triat el lloc, pots personalitzar les teves noces al 100% tant en decoració com en l’organització o el servei d’apats.

2. CÀTERING

Un altre aspecte que també ha canviat quan uns nuvis comencen a organitzar el seu casament és el càtering i el format que trien per a donar de menjar als seus convidats.

Mentre que abans el més habitual era asseure als convidats a les taules i començar a servir plats, ara és molt típic que una parella vulgui celebrar les seves noces a l’aire lliure, tant de dia com de nit, servir un aperitiu amb petites tapes en un ambien més informal i després passar al menjador per a continuar amb el menjar.

Bufets, taules temàtiques, racons gastronòmics i foodtrucks, continuen estan molt presents en els casaments que s’han realitzat enguany, a més de ser una molt bona idea per a servir els aperitius als teus convidats. Li donen un toc divertit i original a la celebració. Si que és cert que encara que no ha canviat el format, si que ha canviat la manera de dur-lo a terme. Després de la pandèmia s’han imposat normes restrictives a l’hora de preparar i servir aquest tipus de bufets, però per sort no afecten pràcticament gens de cara als casaments.

3. HORARIS

Si abans un dels temes a debatre era si celebrar el casament de dia o de nit, ara és una qüestió que la majoria té clara, de dia. Amb les restriccions imposades per la Covid, actualment l’hostaleria tanca els seus negocis a les 12 i mitja de la nit, la qual cosa suposa que celebrar un casament de nit t’obligui a reduïr la durada de la celebració.

Si la teva idea era casar-te de nit i les restriccions t’han obligat a canviar d’idea, tingues en compte que celebrar el teu casament de dia aportarà a l’esdeveniment coses molt positives: Et permet allargar la celebració durant més hores, als mes grans i els més menuts podràn gaudir més d’un dia tan especial al vostre costat, podràs treure-li més partit a molts aspectes de decoració i a les fotografies…

4. SEGURETAT I HIGIÈNE

Si en alguna cosa podem dir que han canviat els casaments per complet des de l’arribada de la Covid és en el control i la higiène que es duu a terme tant el dia de la celebració com els dies previs.

Mascareta a joc amb el vestit. Cada vegada se’ns fa menys extrany veure fotografies de convidats lluïnt vestit i mascaretes a joc. Tot i que cada vegada més persones estan vacunades i el nombre de contagis va en descens, de moment les mascaretes als casaments han arribat per quedar-s’hi, fins al punt en què molts nuvis decideixen dissenyar mascaretes personalitzades amb la temàtica del casament i regalar-ses als convidats.

Gel, gel i més gel. Fins els decoradors han après a introduïr els pots de gel hidroalcohòlic en les seves decoracions. En un casament en el qual inevitablement t’ajuntes amb persones de diferent bombolla de convivència, és imprescindible cuidar de la salut i de la nostra higiène, i encara que la majoria de nosatres ens hem acostumat a portar un pot de gel a sobre, no està de més que al teu casament hi introdueixis diversos punts amb gel hidroalcòlic per a que els teus convidats puguin desinfectar-se les mans totes les vegades que ho necessitin.

Amb la Covid els casaments han canviat, s’han rebutjat certes idees i formats de celebració, però n’han arribat d’altres que aconsegueixen que l’essència de la celebració no es perdi.

Casar-te em temps de pandèmia pot ser segur.

Comparteix l'article